Przepis na spód do pizzy – cienkie ciasto

pizzeria częstochowa

Do przygotowania spodu pod pizzę potrzebne nam będą następujące składniki:

-dwie szklanki mąki pszennej

-pół opakowania drożdży instant

-łyżka masła

-łyżka oleju

-łyżka cukru

-odrobina soli do smaku

-3/4 szklanki wody

-blacha na którą położymy spód

Przygotowanie ciasta jest bardzo proste. Do plastikowego (najlepiej) i głębokiego naczynia przesypujemy mąkę i dodajemy drożdże, masło, olej i sól. Wszystko rozcieramy palcami tak aby pozbyć się grudek i uzyskać konsystencję proszku. Następnie dodajemy stopniowo 3/4 szklanki wody i mieszamy doprowadzając nasze ciasto do takiej konsystencji aby nie przywierało do ścianek naczynia i jednocześnie było na tyle miękkie aby dało się rozwałkować. Tak wyrobione ciasto nie musi czekać na wyrośnięcie, tylko rozwałkowujemy je cienko na blasze. To wszystko.

Reklamy

2 responses to “Przepis na spód do pizzy – cienkie ciasto

  1. Pingback: Przepis na spód do pizzy – cienkie ciasto « zaproszeniaslubneyaga·

  2. Pingback: Przepis na pizzę peperoni | Pizzeria online - przepisy kulinarne·

Komentarze

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s