Olej do pizzy z ostrymi papryczkami

Gusta kulinarne Polaków ograniczają się w większości do konsumpcji masowej. Pizzę zwykle zjada się z ketchupem, sosem pomidorowym lub czosnkowym. Pizzę oryginalnie powinno się przyrządzać ze specjalnie przygotowaną oliwą przesiąkniętą smakiem przypraw do niej dodanych.

Do przygotowania takiej oliwy są potrzebne:

-zakręcana/korkowana butelka

-oliwa z oliwek

-przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, czosnek, pikantne papryczki.

Całość przypraw umieszczamy w butelce , zalewamy oliwą, zakręcamy i pozostawiamy na kilka tygodni aby się przegryzło.

Reklamy

One response to “Olej do pizzy z ostrymi papryczkami

  1. Pingback: Olej do pizzy « Konrad Sztumski Blog·

Komentarze

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s