Przepis na pizzę peperoni

pizza peperoni

Ciasto do pizzy najlepiej wykonać według przepisu ze strony https://pizzeriaprzepisy.wordpress.com/2012/10/21/przepis-na-spod-do-pizzy-cienkie-ciasto/ gdzie w dość dobry sposób przedstawiony jest cały proces tworzenia ciasta.

Na tak przygotowane ciasto dajemy sos, którego wytworzenie też jest opisanie na podanej wcześniej podstronie. Na wierzch spodu kładziemy tarty ser żółty i mozzarellę; na nie kładziemy plasterki salami pepperoni.

Gotową pizze możemy polać ówcześnie zrobioną oliwą z ostrymi papryczkami lub sosem pomidorowym.

Tak przygotowaną pizzę wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 15-20 minut.  To czy pizza jest gotowa sprawdzimy wbijając widelec w ciasto.

Ten oraz inne przepisy wykorzystywane są przez http://www.pizzeriaviola.pl do przygotowywania pysznej pizzy z pieca.

Reklamy

Komentarze

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s