Pizza z winogronami, orzeszkami pinii, polewa z serka ricottapizz

Dość ciekawy przepis, który na pierwszy rzut może wam się wydawać dziwny. Ale nic takiego. To bardzo dobre danie zwłaszcza na śniadanie lub deser.  Może być podawana z odrobiną lodów. Spód do pizzy standardowo wykonujemy wg. wcześniejszego przepisu.

W garnku wymieszajcie razem winogrona, orzeszki piniowe, rozmaryn, cukier i białe wino. Dajcie się chwile uleżeć składnikom. Następnie rozrzućcie rozlewając sok po całym cieście. Na to rozdrobnij na całej powierzchni serek ricotta i polej go delikatnie oliwą. Oczywiście musi być z pierwszego tłoczenia.  Pieczemy wg. uznania dopóki ciasto nie stanie się złociste i chrupiące.

Ciekawych nowych kulinarnych wrażeń zapraszamy na imprezy okolicznościowe do pizzeriaviola gdzie to możecie wypróbować ten oraz wiele innych przepisów.

Reklamy

Komentarze

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s